Ock

08-14 OCAK ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI

Enerji Verimliliği Haftası Kapsamında enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin arttırılması amacıyla öğrencilerimizle birlikte pano hazırladık. Öğrencilerimizde enerji verimliliği konusunda farkındalık kazdırmaya çalıştık.

Ara

OKUSAM Projesi kapsamında Franz KAFKA'nın DÖNÜŞÜM adlı eserini derinlemesine inceledik ve etkili bir bulmaca tasarladık. Bu etkinliğimizle Franz KAFKA ve DÖNÜŞÜM adlı eser hakkında ayrıntılı öğrenim gerçekleştirerek eğlenerek öğrendik. Samipaşazade Sezai'nin SERGÜZEŞT adlı eseri ile ilgili kitap kapağı tasarladık. Payami SAFA'nın DOKUZUNCU HARİCİYE KOĞUŞU adlı kitabıyla ilgili şiir yazma çalışması yaptık. Stefan ZWEIG'in SATRANÇ adlı kitabıyla ilgili kitap ayracı tasarladık. Bu sayede öğrencilerimiz kitaplarla ilgili detaylı bilgi sahibi oldular.

ÖZGÜN FİKİRLER

Okulumuzda yürüttüğümüz OKUSAM Projesi kapsamında öğrencilerimizle özgün eserler ortaya koyduk. Öncelikle eserlerimizi okuduk. Birinci video gösteriminde  görüldüğü üzere kitap ayracı ve kitap kapağı tasarladık, şiir yazdık. Öğrencilerimizin hayal gücünü harekete geçirecek çalışmalar yaptık.

İkinci videomuzda yer alan oyunumuzda çocuklarımızın kelime dağarcığını geliştirmek adına "Kelimede Anlam" oyunu tasarladık. Öncelikle okuduğumuz eserlerde bilmediğimiz kelimeleri tespit ettik. Öğrencilerle bu oyun sayesinde eğlenerek öğrendik.

Üçüncü videomuzda Vurun Kahpeye romanındaki karakterleri canlandırdık. Öğrencilerimiz yaparak ve yaşayarak, bizzat rol alarak karakterlerle bütünleştiler.

Okul içinde eğlenceli bir aktivite planlayarak diğer öğrencilerimiz de okuma konusunda güdülemiş olduk.

ÖZGÜN FİKİRLER

OKUSAM PROJESİ

ALAÇAM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ HER YERDE OKUYOR

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAV METNİ

Anadolu Meslek Programında okuyan 9'uncu sınıf öğrencilerinin meslek alanlarına geçişi ile ilgili iş ve işlemlerin anlatıldığı "Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında Alana/Dala Geçiş, Tercih ve Yerleştirme İşlemleri e-Kılavuzu" yayımlandı.

Kılavuza göre;

Öğrenciler/veliler tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden tercih başvuruların yapılması 24 Haziran-26 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Alana yerleştirme sonuçları e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminden 30 Eylül 2022 tarihinde ilan edilecektir.

Başvuru formu kılavuz içindedir.

Ock

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ AİLELERİMİZLE BULUŞUYOR PROJESİ 2020 - 2021 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILINDA DA DEVAM EDİYOR

Mrt

Alaçam İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Ekipleri okulumuzda 10/03/20 tarihinde "Kur'an ve sünnet bağlamında kadın ve adalet" konulu bir seminer verdi. Seminerde İslam'ın kadına verdiği önemden bahsedildi. Ayrıca antik medeniyetlerde kadınların toplumdaki yerine de değinildi.

Mrt

Alaçam İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Eğitici Ekibi okulumuzda 10/03/20 tarihinde "mevsimsel grip hastalığı" konulu bir seminer verdi. Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği seminerde, bulaşıcı hastalıklar ve bu hastalıklardan korunma yolları hakkında önemli bilgiler veren eğitici ekip, öğrencilere de konuyla ilgili bilgiler içeren broşürler dağıttı.

Mrt

06/03/2020 Tarihinde Saat: 10:00'da Alaçam Gençlik Merkezi'ndeki bocce sahasında düzenlenen Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Okul Sporları Genç Kızlar A Grubu 2019 - 2020 Bocce Petank İl Müsabakalarını üçüncü olarak tamamladık. Geçen yıl Türkiye şampiyonu olarak tamamladığımız turnuvayı İl 3'sü olarak tamamlamanın buruk sevincini yaşayan ekibimiz önümüzdeki yıl daha iyi sonuç almak için çok çalışacaklarını söylediler.

Mrt

Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce okulumuzda, 2 Mart 2020 Tarihi'nde "Temel Afet Bilinci" konulu bir seminer verildi. Uzman ekiplerce afetlerde ve acil durumlarda nelerin yapılması ve nelerin yapılmaması gerektiği, afetlerle ve acil durumlarla ilgili doğru bilinen yanlışlar anlatıldı.

Okulumuzu Alaçamda bulunan ortaokul öğrencilerine tanıtıyoruz. Bu kapsamda Gökçeboğaz Ortaokulu'nu ve Soğukçam Ortaokulu'nu ziyaret ettik. Çeşitli etkinliklerle desteklediğimiz tanıtımda, öğrencilere sunum ve video izleterek okulumuz ve Dallarımız/Alanlarımız hakkında bilgiler verdik.

Toplum Sağlığı Merkezi ve Alaçam Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle, Dr. Ertan BAŞ tarafından okulumuzda 25 Şubat 2020 Tarihi'nde "Gıda ve Su Hijyeni" konulu bir seminer verildi. Hijyen ve Temizlik konularında önemli bilgiler veren Dr. Ertan BAŞ, Seminerden sonra öğretmen ve öğrencilerimizi konuyla ilgili bir test sınavına tabi tuttu.