Samsun Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Samsun Okuma Vakti" projesi kapsamında başlatılan "Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap" etkinliği ile kentin çeşitli noktalarında merkez, mini ve mobil kütüphaneler oluşturulması hedefleniyor. Biz de bu kapsamda okulumuzda bir kitap bağışı kampanyası başlatarak öğrenci, öğretmen ve yardımcı personellerden kitap topladık. Kampanyaya yoğun ilgi gösterildi.

Değerler Eğitimi etkinlikleri kapsamında Şubat Ayı değeri olan "Empati" değerini drama oyunlarıyla ve sunum yaparak işledik.

Ara

Dostluk kavramının önemini öğrencilere kazandırmak amacıyla, okulumuzda bir program hazırladık. Programdan sonra, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz arasında dart turnuvası düzenledik.

Ara

10. , 11. Ve 12. Sınıflara okulumuzda, 24 Aralık 2019 Tarihinde Samsun  "ÖĞRENCİ GELİŞİM İZLEME VE GERİ BİLDİRİM SİSTEMİ" projesi kapsamında deneme sınavları uyguladık.

Ara

19 Aralık tarihinde oynan, Futsal Genç Kızlar A kategorisi son maçımızı kazandık ve Bafra Batı Grubu'ndan çıkarak İl Şampiyonasına katılmaya hak kazandık.

Ara

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Atakumda bulunan "Atakum Kitap Günleri" kitap fuarını ziyaret ettiler.

Ara

12. Sınıf öğrencilerimize okulumuzda YKS hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ara

10/12/2019 Tarihinde koşulan 2019 – 2020 Eğitim – Öğretim Yılı Atletizm Genç Kızlar A Kategorisi Müsabakaları İl Şampiyonasında İl Beşincisi Olduk. Takımımızı tebrik ediyoruz.

Ara

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bir program yaptılar.

10 Aralık 1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler tarafından onaylanması sonucunda her yıl Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor. Her insanın eşit olduğu, dil, din, ırk, renk, cinsiyet, köken gözetmeksizin aynı haklara sahip olduğu vurgusu ile insan hakları güvence altına alınmıştır.

Kas

Okulumuz öğretmen ve öğrencileri 'geleceğe miras' seferberliği kapsamında fidan diktiler.

Eyl

2019-2020 eğitim öğretim yılı başlangıcında Ortaöğretime Uyum Programı çerçevesinde kurumumuzda bulunan; okul yöneticileri ve rehber öğretmen  koordinasyonunda, 9. sınıf rehber öğretmenleri ve branş öğretmenlerinin de desteği ile okulumuza yeni başlayan 9. Sınıf öğrencilerimize yönelik  belirlemiş olduğumuz program  uygulanmıştır.

Haz

12. sınıf öğrencilerimizi mezun ettik, öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında mutluluklar ve girecekleri Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında başarılar dileriz.

Okulumuz öğrenci ve öğretmenleri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlama etkinlikleri kapsamında,  Gençlik ve Spor Bakanlığı Alaçam Futbol Sahası'nda, hazırlamış oldukları gösterilerini sundular. Programın sunuculuğunu Okulumuz Edebiyat öğretmenleri Cansu KURT ve Fatih Serkan DENİZ yaptılar. Tören Komutanlığını ise Okulumuz Beden Eğitimi öğretmeni Coşkun Tevfik SÜZÜK yaptı. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Cansu KURT ve Beden Eğitimi öğretmeni Coşkun Tevfik SÜZÜK önderliğinde Halk Dansı grubu ve Zumba dans ekibi, Alaçam Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Alaçam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde hazırlanan Final bölümünde ise, okulumuz Müdür Yardımcısı Ayşe FİLİZLİ önderliğinde Kurtuluş Savaşı kadın kahramanları gösterilerini sundular.  Alaçam Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Antrenörleri ve Sporcuları da hazırlamış oldukları Tekvando ve Jimnastik çalışmalarını sundular. Törende ayrıca çeşitli yarışmalarda ödül kazanan öğrencilere ödülleri verildi. İl Müftülüğünün düzenlemiş olduğu Çanakkale Şehitlerini Anma şiir yarışmasında derece alan öğrencilere ödüllerini Alaçam Kaymakamı Sayın Fikret ZAMAN,  Türkiye Şampiyonu olan Okul Bocce takımımıza da Alaçam Belediye Başkanı Sayın İlyas ACAR, Gençlik Haftası Dart Turnuvasında dereceye giren sporculara Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cansu KESKİN KARAASLAN, Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği, "Gençlerden Ecdada Mektup 1919" adlı yarışmada dereceye girenleri Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Selim ERDOĞAN ödüllerini verdi.